Waarom energieadvies ook in 2030 nog steeds een succes is

Nemen automatisering en big data straks de rol van de energieadviseur over? Als Hosted Energie zien wij technologische ontwikkelingen juist als een (grote) kans. Want de techniek brengt je als adviseur terug naar de basis: jouw klant persoonlijke aandacht geven.

Een sprong vooruit in de tijd

Zullen we een sprong van 11 jaar vooruit in de tijd nemen? In 2030 gaat de mensheid zoveel mogelijk doen met zo weinig mogelijk mensen. Dat heeft ook gevolgen voor jouw rol als energieadviseur. 

Internet, big data en kunstmatige intelligentie maken dat je (vaak kritische) klant zelfstandig een aankoopbesluit gaat nemen. Tarieven vergelijken kan hij immers toch zelf. Facturen controleren gebeurt automatisch. En ook zonder tussenkomst van een mens kan een app inkooptips geven.

Pas je niet op, dan ben je als energieadviseur binnen 10 jaar uitgespeeld. Of toch niet?

Energieadvies en de kansen van automatisering

Als Hosted Energie zien wij hier kansen liggen. Zelf denken wij dat automatisering je weer back-to-basics brengt. Hoe fijn is het als je tarieven niet zelf meer hoeft op te zoeken? Of facturen handmatig moet vergelijken? Hierdoor bespaar je tijd die je vervolgens kunt investeren in het opbouwen van duurzame klantrelaties en goede gesprekken aan te gaan met je klant. Waar droomt hij of zij van? Waar liggen de behoeften binnen zijn bedrijf? Geef je gesprekspartner het terechte gevoel dat jij zijn probleem begrijpt en je hard maakt om deze op te lossen.

Support met het automatiseringsplatform van Hosted Energie

Om je te helpen duurzame relaties op te bouwen, bieden wij je het ultieme platform dat de andere klussen wel voor je overneemt. Hoe eenvoudig ga jij het goede gesprek aan als:

  • een platform je offertes en contracten razendsnel verstuurt;
  • je altijd terug kunt vallen op online e-learnings die jou nog deskundiger maken op energie- en verkoopgebied;
  • een team met specialisten jou ondersteunt bij energie- en duurzaamheidsvraagstukken;
  • wij ervoor zorgen dat je voldoet aan de laatste wet- en regelgeving?

Met Hosted Energie ben je je klanten beter van dienst en groei je tegelijkertijd zelf ook in je expertise. Zet via ons de volgende stap in jouw carrière als energieadviseur en wordt partner.

 

Partner worden?

Wil jij je klanten succesvoller adviseren? Ga naar Hostedec.nl/partner of bel 085-62 55 789.

  • 20/08/2019