Let op! Tijdig opzeggen van je energiecontracten? Doe dit vóór 1 oktober!

Let op, het is bijna 1 oktober! Als gebruiker van grootzakelijk stroom en/of gas kun je een mooi aanbod op maat krijgen van een energieleverancier.

Een energieadviseur, zoals Hosted Energie, kan je hier het beste bij helpen. Mocht je een grootzakelijk energiecontract met een bepaalde looptijd hebben afgesloten, of heb je een energiecontract gesloten bij een adviseur en val je onder de collectieve voorwaarden? Dan is het verstandig om ook op tijd het contract weer schriftelijk op te zeggen.

Contract opzeggen

Hieronder staan een aantal redenen waarom dit verstandig is.

Automatische (stilzwijgend) verlenging van een jaar
Indien je het contract niet op tijd opzegt wordt het stilzwijgend verlengt met een jaar, zonder dat de leverancier je iets hoeft te melden. Dit staat namelijk genoemd in de algemene voorwaarden van de leverancier.

Variabele tarieven (verlengingstarieven)
Bij een verlenging worden er variabele verlengingstarieven gebruikt, deze zullen in de meeste gevallen veel hoger zijn dan de tarieven die je voorheen had én ze zullen veel hoger zijn dan de huidige marktprijzen.

Overbruggingstarieven  
Mocht je een contract wel op tijd hebben opgezegd maar niet op tijd een andere leverancier hebben gekozen wordt het contract teruggezet naar de oude leverancier met overbruggingstarieven die enorm hoog zullen zijn.

Tijdig opzeggen

Hieronder staan een aantal voorwaarden om aan bovengenoemde problemen te ontkomen.

Wees bewust van einddata van al je contracten
Contracten worden altijd vastgesteld voor een bepaalde periode, het is daarom ook belangrijk dat je bewust bent van de periode dat je het contract aangaat.

Schriftelijk opzeggen 3 tot 6 maanden voor einde contractperiode
Bij de meeste leveranciers dien je minimaal 3 maanden voordat je contract afloopt het contract op te zeggen. Bij een aantal leveranciers is dit zelfs 6 maanden!

Schakel tijdig met je energieadviseur
Wil je onnodige kosten voorkomen en wellicht nog extra geld besparen wees dan bewust van bovenstaande voorwaarden en neem direct contact op met ons op.

Bel vandaag nog met Hosted Energie: tel. 085-62 55 789.

 

Opzegbrief

Extra makkelijk: maak gebruik van deze template opzegbrief.

Contact opnemen

Hoe duidelijk we ook willen zijn via onze website, persoonlijk contact werkt toch beter. Dus waarom nodig je ons niet eens uit voor een vrijblijvend gesprek? Of kom bij ons langs en krijg een rondleiding!

  • 25/09/2019