Informatieplicht Energiebesparing

Verbruikt jouw bedrijf jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas (of een equivalent)? Dan ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Met ingang van 1 juli 2019 is daar nog een wettelijke verplichting bijgekomen. Volgens de Informatieplicht Energiebesparing ben je voortaan namelijk ook verplicht te rapporteren in het eLoket van de RVO welke maatregelen je hebt uitgevoerd.

 

 

Energiebesparing

Nederland. Daar zijn we zuinig op. Onder andere door, met zijn allen, energie te besparen. Ook onderwijsinstellingen, gezondheidszorg, overheid en semi-overheid én ondernemend Nederland doen mee. Bedrijven en instellingen zijn volgens de Wet milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Die maatregelen hebben een terugverdientijd van 5 jaar of minder. De gedane investeringen verdienen zich dus snel terug.

Wet milieubeheer

Sinds 1 juli 2019 is de Wet milieubeheer uitgebreid. Vanaf die dag moeten ongeveer 50.000 bedrijven en instellingen de door hen genomen energiebesparende maatregelen hebben gerapporteerd. Dat doen ze in het eLoket van RVO.nl. Dat is de Informatieplicht Energiebesparing. Deze informatieplicht geldt bij een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas of aardgas-equivalent.

Hosted Energie helpt je op weg

Als energie-adviseur kunnen wij je van dienst zijn met diverse zaken rondom de Wet mileubeheer en de Informatieplicht Energiebesparing.

  • Checken of jouw bedrijf moet voldoen aan de Informatieplicht;
  • Indienen van de rapportage bij het eLoket van de RVO;
  • Opstellen van een stappenplan;
  • Uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Meer weten of hulp nodig?

Wil je meer weten over de Informatieplicht Energiebesparing of heb je hulp en advies nodig om aan de regelgeving te voldoen? Neem dan contact op met Hosted Energie! Onze adviseurs helpen je graag verder. Bel direct 085-62 55 789.

Neem contact op

  • 10/10/2019