Wet milieubeheer

Om de milieudoelstellingen vanuit het energieakkoord te realiseren, heeft de overheid besloten om in 2019 de verplichtingen in de Wet milieubeheer te gaan controleren. Dit start met de informatieplicht.

Bedrijven en organisaties met een stroomverbruik vanaf 50.000 kWh en/of een gasverbruik vanaf 25.000 m3 moeten sinds 1 juli 2019 een rapportage aanleveren met mogelijke energiebesparende maatregelen die zij hebben genomen of gaan nemen in het kader van de Wet milieubeheer.

 

Wet milieubeheer

De Wet milieubeheer kent sinds 1993 een energiebesparingsplicht. Op 1 januari 2008 is dit verder gedefinieerd voor bedrijven en organisaties als verplichting om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen een periode van 5 jaar kunnen worden terugverdiend.

Voor de energiebesparende maatregelen heeft de overheid, in samenspraak met brancheorganisaties, lijsten opgesteld per branche, met erkende maatregelen.

Doe de check

Om snel te kunnen checken of jouw bedrijf of organisatie dient te voldoen aan de wettelijke verplichtingen hebben wij een adviesformulier opgesteld. Vul dit onderstaande formulier zo volledig mogelijk in, dan kunnen wij je verder adviseren over de stappen die jouw organisatie eventueel nog moet nemen.

Vragen of meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over de Wet milieubeheer, de informatieplicht of de energiebesparingsplicht? Bel dan 085-62 55 789, onze deskundige medewerkers geven je graag passend advies.

Adviesformulier Wet milieubeheer

Contact opnemen

Hoe duidelijk we ook willen zijn via onze website, persoonlijk contact werkt toch beter. Dus waarom nodig je ons niet eens uit voor een vrijblijvend gesprek? Of kom bij ons langs en krijg een rondleiding!